divendres, 7 d’agost del 2015

Què sabem de l’hoquei patins femení?

Cèlia Roura.- Des dels temps de la Segona República i fins als inicis d’aquesta disciplina, el vincle entre l’esport i la dona no havia sigut senzill, però ara, un quart de segle més tard, l’hoquei femení ha crescut i s’ha fet un lloc.


Els anys de la Segona República van començar les pràctiques amateurs però no va ser fins als anys setanta que l’hoquei femení professional va començar a rodar i més noies es van anar sumant al moviment.






Els seus orígens no provenen de cap institució, sinó que un nombrós grup de noies amb el recolzament dels seus pares com a voluntaris. Un exemple eren els àrbitres que portaven les seves filles i el seu grup d’amigues perquè juguessin allà on ell arbitraven. 

L’any 1981 es va fer la primera competició oficial a nivell estatal i que va guanyar el Centre Social Catòlic, actual Sferic Terrassa. 
Al Museu Virtual podem veure les fitxes Federatives de la Federació Espanyola de l'època. 

Centre Social Catòlic, aconsegueix el títol de la primera lliga  de la Federació Espanyola al 1981


A finals dels anys vuitanta, la Federació Catalana va accedir a crear la primera lliga femenina federada (temporada 1988/89) amb només 5 equips, entre ells el Centre Social Catòlic (actualment Sferic Terrassa) i el CN Igualada, actualment, Igualada Femení.

CN Igualada al 1992/93 aconsegueix el seu primer títol de la Lliga

En només una dècada es va passar de 5 a 24 equips sèniors i 7 més de base fins a arribar al total de 40 equips sèniors i 53 de base que hi ha actualment. 

                                            #HistoriaHoqueiPatins

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.